Vi besvarar gärna dina frågor. Hittar du inte svaret på din fråga nedan, är du välkommen att höra av dig till oss när du vill. Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Kundtjänst:

kundtjanst@cubiqe.com

Frågor som rör din order

order@cubiqe.com

VANLIGA FRÅGOR

Vid rengöring av din möbel rekommenderar vi en lätt fuktad trasa. Använd inte starka rengöringsmedel eller andra medel som ex. innehåller slipmedel då det kommer att förstöra och repa den lackade ytan. Använd inte heller en tvättsvamp med en grov yta då denna kan repa lacken. Kontrollera att din trasa är ren så det inte sitter smuts på den som kan repa ytan. Ytan skall inte kännas blöt efter att avtorkning skett, använd i så fall en torr handduk för att torka bort överflödigt vatten. Om du ställer ett fuktigt glas eller en tallrik, var snabb med att torka bort fukten för att undvika ringar på möbeln.
Vi tillverkar våra möbler i MDF som står för Medium Density Fibreboard, översatt innebär det en träfiberskiva. Träfibrer pressas under en torr process ihop till en slät skiva som sedan bearbetas i fräsmaskiner innan den lackas i en viss kulör. I de fall vi inte lackar skivorna klär vi in dem i en träfaner och skapar därmed ett fint trämönster i antingen ask eller ek. Denna faner pigmenteras sedan i antingen vitt eller svart för att få ett unikt utseende och behåller sin träkaraktär.
Tyvärr kan vi inte erbjuda denna tjänst idag men vi har bifogat en länk i varje produktbeskrivning till den stomme vi rekommenderar. Om du klickar på denna länk kan du välja att köpa stommen direkt via Ikeas webshop eller se aktuellt lagersaldo i närmaste Ikeavaruhus.
Vi har i dagsläget valt att enbart tillverka fronter och täcksidor till Ikeas möbelserier Bestå, Pax och Metod.
Vi tillverkar alla våra produkter i Sveriges möbelrike Tibro. Orten har lång erfarenhet från träsnickeri vilket skapar en hög kvalitet på produkterna.
Vi utgår ifrån tre olika stommar som grund för våra möbler, Bestå, Metod & Pax. Bestå använder vi till våra sideboards samt vissa förvaringsmöbler. Metod använder vi till sängbord, skåp, byråer och andra förvaringsmöbler. Pax använder vi till våra garderobslösningar.
Vi samarbetar med DHL då vi tror det är bäst att arbeta med en utvald partner. DHL är ett multinationellt transportföretag som finns i stora delar av världen. Vi jobbar kontinuerligt för att se över våra leverantörer och utmanar dem i kvalitets och miljöfrågor.
Vi erbjuder idag enbart hemleverans till din bostad. Eftersom alla kunder bor olika och vår transportpartner inte kan garantera inbärning då vi inte vet hur förhållandena ser ut vid order så kan vi inte erbjuda inbärning.
Till alla våra möbler skickar vi alltid med fästkuddar för att du skall kunna montera enkelt. Detta är limkuddar som fästs på stommen innan täcksidan eller toppen pressas emot. Kuddarna härdar snabbt och sitter hårt på kort tid. Kuddarna placeras enligt instruktion och när sidan sitter på plats kommer limmet i kuddarna härda och hålla dina täcksidor på plats. Längre sidor som är tyngre kommer även med extra skruvar för säker infästning som skruvas från insidan av stommen.
Vi gillar säkerhet och för att vara riktigt säkra rekommenderar vi att man alltid skall förankra möblerna i väggen för att minska eventuella skaderisker. Till Ikeas stommar medföljer monteringsanvisningar och skruvar för förankring i vägg.
Om du väljer en sideboard som är 180 cm eller längre rekommenderar vi minst 6 ben för bästa stabilitet. Vi rekommenderar även att du väljer en stomme som är 180 cm och inte monterar ihop en 120 cm stomme med en 60 cm stomme. Detta för att stabiliteten är bättre i en stomme än två som man monterar ihop.
Vi har valt att tillverka våra täcksidor och toppar i 8 mm MDF, detta för att vi tycker det blir den snyggaste inramningen.
I dagsläget erbjuder vi enbart toppskivor i lackad och fanerad MDF. Dessa är lackade eller fanerade i samma utförande som du valt på hela din möbel. Det går inte att få en toppskiva eller front i en annan färg eller material.
Vi rekommenderar alltid att man använder en hel stomme före att montera ihop två stycken, detta för att stabiliteten blir bäst då. I varje produktbeskrivning har vi infogat en länk till rekommenderad stomme för just den möblen.
Vi rekommenderar alltid att man använder en hel stomme före att montera ihop två stycken, detta för att stabiliteten blir bäst då. I varje produktbeskrivning har vi infogat en länk till rekommenderad stomme för just den möblen.
Nej inte riktigt, vi har valt att modifiera måtten på våra fronter med någon millimeter på olika ställen för att skapa en så snygg möbel som möjligt.
Våra sideboards bygger på stommar i Bestå-serien som finns i två olika höjder och i ett antal olika storlekar. I produktbeskrivningen av respektive produkt framgår det vilken stomme som den baseras på samt en länk till Ikeas hemsida. Vi använder följande stommar (cm): 60x38, 60x64, 60x128,60x192, 120x38, 120x64, 180x38, 180x164
Tyvärr gör vi inte detta i dagsläget. Håll dig gärna uppdaterad för framtida nyheter genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev som skickas ut några gånger per år.
Vi har valt att endast arbeta med Pax-stommar i 2 bredder, 50 cm och 100 cm. Stommarna kommer i två höjder, 201 cm samt 236 cm. Stommarna finns i följande dimensioner (cm): 50x201, 100x201 50x236, 100x236
Hittar du inte rätt svar? MAILA OSS: KUNDTJANST@CUBIQE.COM

Din varukorg

×